Az Elnökség tagjai

Beták Patrícia

társelnök

en la cabina cut.jpg

Francia szakos bölcsész és tanár, szakfordító és konferenciatolmács (FR, ES, HU).

2005 óta szabadúszó, 2010 óta a BME Fordító- és Tolmácsképző Központjának oktatója, majd 2014-től 2016-ig nappali képzésvezetője. 2012-től az ELTE-BTK doktorandusza, jelenleg francia kormányösztöndíjjal az Université Savoie Mont Blanc doktorandusz kutatója.

A SZOFT egyik ötletgazdája, fő egyesületi tevékenységei: tehetséggondozás, pályakezdők szakmába segítése, fordítók és tolmácsok társadalmi felelősségvállalásának előmozdítása.

dr. Wagner Veronika

társelnök

Veri Tihany ff kicsi cut.jpg

Jogász, angol szakos bölcsész és tanár.

Szabadúszóként kezdett fordítással foglalkozni 2006-ban, majd az Espell Zrt. belsős fordítójaként és később vendormenedzsereként tanulta meg, amit a hazai és a globális fordítóiparról tud. 2016-tól visszatért a  szabadúszók világába; angol, német szakfordítással és lektorálással foglalkozik. A PPKE műfordító képzésének hallgatója.

A SZOFT egyik ötletgazdája, az egyesületben elsősorban a piaci kapcsolatokért felel.

Holländer Daniel

szoft-honlap_dani cut.jpg

Szakfordítói és tolmács diplomáját 2016-ban szerezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2013 óta aktív tagja a szabadúszó fordítói és tolmács közösségnek. Már fordító és tolmács mesterszakos hallgatóként is érdekelte a szakma minden szeglete, ezért előbb belsős fordító és lektorként, projektmenedzserként, később pedig óraadó tanárként (CAT-eszközök) és szabadúszó fordító és tolmácsként is rálátást szerzett a piaci működésre.

A SZOFT-ban tudásmegosztással, társadalmi felelősségvállalással, szakmai rendezvények szervezésével és a hallgatók és pályakezdők támogatásával foglalkozik.

Katona Ádám

Ádám CVkép.jpg

Okleveles közgazdász 2007 óta, fordító és tolmács 2012 óta.

8 évet dolgozott különféle logisztikai és fuvarozási pozíciókban, 2012 és 2014 között emellett mellékállású fordító, 2014 óta főállású fordító. 2017-től az ELTE-n ismerkedik a jog világával.

A SZOFT-ban az elnökség operatív feladataival foglalkozik.

Sotkovszky Lili

lili honlap ff kicsi.jpg

Francia mint idegen nyelv szakon szerzett tanári diplomát 2012-ben, Franciaországban. Tanulmányai mellett szociális tolmácsként dolgozott civil szervezeteknél, majd később fordítóként és tolmácsként egy francia-magyar cégnél. Két idegennyelvű konferenciatolmács diplomáját (FR-EN) 2017-ben szerezte a BME Tolmács- és Fordítóképző Központjában.

Egyesületi tevékenységei: pályakezdők támogatása, pro bono munkák koordinálása, események szervezése.